Anne Frank Museum Amsterdam
---

Anne Frank Huis, een museum met een verhaal

Het Anne Frank Huis omvat het voormalige bedrijfspand van Otto Frank, waar zich ook het achterhuis bevindt, en een naastgelegen nieuwbouwgedeelte. Het oorspronkelijke pand is zoveel mogelijk in oude stijl behouden. In het museum illustreren citaten uit het dagboek, foto's, films en originele voorwerpen de gebeurtenissen die zich op de onderduikplaats hebben afgespeeld. Download onze museumgids, in een taal naar keuze, vóór uw museumbezoek.

---

De schuilplaats

De kamers in het achterhuis zijn ongemeubileerd. Kort na de arrestatie werden de spullen van de onderduikers weggehaald. Het was de wens van Otto Frank om het huis niet opnieuw in te richten. Het lege achterhuis symboliseert de leegte van de miljoenen mensen die zijn weggevoerd en niet zijn teruggekeerd. Wel zijn er documenten en voorwerpen van de acht onderduikers te zien, zoals de boekenkast en de plaatjes die Anne op de muur in haar kamer plakte.

---

Dagboek

Sinds 2010 zijn alle originele geschriften van Anne Frank in het museum te zien. In een speciale zaal worden  het bekende roodgeruite dagboek en de overige dagboekschriften permanent tentoongesteld. Daarnaast zijn te zien: Annes Mooie-zinnenboek, waarin ze citaten die ze mooi vond overschreef, en haar Verhaaltjesboek, met zelfverzonnen korte verhalen.

---

Nieuwbouw

In de nieuwbouw van het museum is een interactieve tentoonstelling te zien en een tijdelijke tentoonstelling over Anne Frank. Aan het einde van de route kun je iets drinken in het café of een bezoek brengen aan de boekwinkel.

---

Adres

Anne Frank Huis
Prinsengracht 267
1016 GV Amsterdam
020-5567105

---

Route

Het Anne Frank Huis ligt aan de Prinsengracht, de ingang van het museum op de Westermarkt 20. Vanaf het Centraal Station is het ongeveer 20 minuten lopen. Trams 13, 14 en 17 stoppen bij de halte 'Westermarkt'.

Map