Anne Frank Museum Amsterdam

Welkom, het Anne Frank Huis vernieuwt

05 Dec 2017 10:00
---

De vernieuwing van het Anne Frank Huis is in volle gang. Momenteel is de logistieke vernieuwing in de nieuwbouw gaande, waarbij de bezoekersfaciliteiten worden verbeterd. Het Anne Frank Huis is tijdens de werkzaamheden geopend. 

---

Het eerste deel van de museale vernieuwing in de historische panden is gerealiseerd. Museumbezoekers krijgen meer historische context en verdieping geboden om het levensverhaal van Anne Frank beter te kunnen begrijpen en de onderduikplek beter te kunnen ervaren. De aanpassingen laten het authentieke karakter van het huis intact. 

---

Kopje koffie

Garance Reus-Deelder, zakelijk directeur Anne Frank Stichting: “Het klinkt heel stoer, ‘natuurlijk blijven we open’, maar eenvoudig is het niet om onze bezoekers met dezelfde publieksservice welkom te heten in een museum waar verbouwd wordt, zeker als dat museum zo’n gevoelig thema behandelt als het Anne Frank Huis. We vragen veel van onze medewerkers, de omgeving en af en toe van onze bezoekers. Alleen al omdat we bezoekers momenteel geen plek kunnen bieden waar ze met een kopje koffie rustig na kunnen praten over hetgeen ze ervaren hebben op deze historische plek. Maar volgend jaar hebben we een vernieuwd museumcafé, een ruimer entreegebied met een garderobe én veel extra ruimte voor educatieve ontvangsten. We kijken ernaar uit.” 

---

'...vanaf maart 2018 een vernieuwd museumcafé'

---

Ontwikkeling en uitvoering

Bierman Henket Architecten en Dagmar Von Wilcken tekenen voor de conceptontwikkeling en het ontwerp van respectievelijk de nieuwbouw en museale route, Salverda Bouw BV en Bruns BV voor de uitvoering.

De vernieuwing van het Anne Frank Huis wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Mondriaan Fonds en het BPD Cultuurfonds.  

Voor meer informatie (blogs en video’s) zie: www.annefrank.org/vernieuwing