Anne Frank Museum Amsterdam

4 en 5 mei

25 Apr 2018 18:00
---

Op 4 mei vindt de Nationale Dodenherdenking plaats. Tijdens de dodenherdenking worden om 20.00 uur in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor Nederlandse oorlogsslachtoffers. Op 5 mei vieren we in Nederland het eind van de Tweede Wereldoorlog en de Bevrijding. 

---

Herdenkingen

Op 4 mei is de Nationale Herdenking en wordt in heel Nederland herdacht. Via onderstaande link komt u op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei met onder meer een overzicht van de herdenkingen.

---

Activiteiten in Amsterdam

Het Amsterdams Comité 4 en 5 mei organiseert ook dit jaar veel activiteiten. Theater na de Dam, diverse lezingen, buurtfeesten, concerten en vrijheidsmaaltijden.

Bijzonder zijn de Open Huizen routes waarbij meer dan vijftig Amsterdamse huisbewoners overdag hun deuren voor het publiek openen. In woonkamers, zolders, cafe’s of klaslokalen vinden kleinschalige bijeenkomsten plaats om te herdenken en te herinneren.

---

Open Joodse Huizen

Bezoek Merwedeplein 37-2 op 4 mei en ontvang een  introductie over Anne Franks jaren aan het Merwedeplein, de restauratie en inrichting van Anne Franks voormalige woonhuis en de huidige bestemming van het huis als vluchtschrijvershuis. Aanmelden is noodzakelijk!

Meer informatie en aanmelding
---

Bevrijdingsfestivals op 5 mei

Ieder jaar op 5 mei worden 14 Bevrijdingsfestivals georganiseerd. Op de festivals wordt de bevrijding en de vrijheid gevierd maar ook stilgestaan bij vrijheid en onvrijheid in de rest van de wereld.

---

Aardbeien voor bezoekers Anne Frank Huis

Anne Frank kreeg ‘de bibberatie van opwinding’ toen ze met z’n allen aardbeien gingen plukken. Zaterdag 5 mei 2017 vieren we de Dag van de Vrijheid en denken we terug aan die vrolijke middag in het achterhuis door het uitdelen van aardbeien aan bezoekers in de rij van het Anne Frank Huis.

Meer informatie