Anne Frank Museum Amsterdam

Sociale mediacampagne

12 Jun 2017 09:00
---

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Anne Frank voor haar dertiende verjaardag het roodgeruite dagboek cadeau kreeg, op 12 juni 1942. En het is dit jaar 70 jaar geleden dat Anne Franks dagboek werd gepubliceerd, op 25 juni 1947. Graag willen wij hierbij stilstaan.

---

#Diary75

Van 12 juni t/m 25 juni willen wij met een sociale mediacampagne mensen over de hele wereld oproepen om bij Anne Franks dagboek en de betekenis ervan stil te staan. Wij vragen om kort te beschrijven wat Annes dagboek voor hen betekent en/of met hun eigen exemplaar van ’Het Achterhuis’ op de foto te gaan. We stellen het op prijs als je vanaf 12 juni je bijdrage op je eigen sociale mediakanalen plaatst met de hashtag #Diary75 en @annefrankhouse.

---

---

Het dagboek

Anne Franks dagboek ‘Het Achterhuis’ is in meer dan 70 talen verschenen en is wereldberoemd. Annes beschrijvingen van de onderduik in het Achterhuis, haar observatievermogen en zelfreflectie, haar angst, hoop en dromen maken nog steeds diepe indruk op lezers wereldwijd. Door Annes dagboek maken mensen kennis met de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging en lezen zij hoe het is om uitgesloten en vervolgd te worden. Annes verhaal is, na al die jaren, nog altijd actueel.