Anne Frank Museum Amsterdam

Mauricio Macri bezoekt Anne Frank Huis

27 Maa 2017 16:00
---

Vanochtend heeft de Argentijnse president Mauricio Macri een bezoek gebracht aan het Anne Frank Huis, samen met zijn vrouw Juliana Awada en koningin Máxima. Mauricio Macri is vandaag en morgen op staatsbezoek in Nederland.

---

(vlnr) Ronald Leopold (algemeen directeur Anne Frank Stichting), koningin Máxima, Esteban Bullrich (minister van Educatie en Sport), first lady Juliana Awada en president Mauricio Macri bij Anne Franks eerste dagboek (© Anne Frank Stichting, fotograaf Cris Toala Olivares)

---

In het Anne Frank Huis werd president Mauricio Macri, samen met first lady Juliana Awada, koningin Máxima en andere hoogwaardigheidsbekleders, rondgeleid door Ronald Leopold, algemeen directeur van de Anne Frank Stichting. Het gezelschap werd vergezeld door Héctor Shalom, directeur van het Centro Ana Frank in Buenos Aires. Het Centro ontwikkelt, aan de hand van het levensverhaal van Anne Frank, educatieve programma's voor jongeren in Argentinië ter bestrijding van vooroordelen en discriminatie.

---

Mauricio Macri schreef in het gastenboek: "De boodschap van Anne Frank is een boodschap van hoop, van licht in het donker. Annes vader wist zijn enorme pijn om te zetten in een doel: het strijden voor een betere wereld. ‘Denk aan al het mooie om je heen en wees gelukkig’, schreef Anne Frank. Met al mijn affectie en respect.”

---

First lady Juliana Awada en president Mauricio Macri tekenen het gastenboek van de Anne Frank Stichting.

---

Ronald Leopold: " Wij vinden het eervol dat de president van Argentinië een bezoek bracht aan het Anne Frank Huis, deze plek van herinnering en bezinning. Wij stellen het bijzonder op prijs dat de president de educatieve activiteiten van de Anne Frank Stichting en het Centro Ana Frank een warm hart toedraagt.".