Anne Frank Museum Amsterdam

Virtueel bezoek Achterhuis voor mindervaliden

02 Sep 2015 10:00
---

Bezoekers van het Anne Frank Huis die in een rolstoel zitten of slecht ter been zijn, kunnen vanaf vandaag Anne Franks onderduikplek virtueel bezoeken. Dankzij een speciale 360 graden virtual reality rondleiding kunnen ze ervaren hoe het Achterhuis eruit ziet zonder de onderduikplek zelf te betreden.

---

Het Achterhuis is vanwege de trappen en doorgangetjes niet toegankelijk voor mensen die in een rolstoel zitten of slecht ter been zijn. Voor hen heeft de Anne Frank Stichting - samen met VR-Producties – de 360 graden rondleiding ontwikkeld, inclusief gids en animaties. De minder valide bezoekers kunnen vanuit het museumcafé met een speciale bril rondkijken in het Achterhuis. Ook kunnen zij de zolder van Anne Franks schuilplaats zien, die niet voor publiek toegankelijk is.

---

De virtual reality rondleiding van het Achterhuis duurt ongeveer tien minuten en is te beluisteren in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

---

Educatie

De Anne Frank Stichting onderzoekt in hoeverre deze nieuwe techniek ook op educatief gebied toegepast kan worden. De Anne Frank Stichting heeft educatieve projecten in meer dan 40 landen wereldwijd.